hu|en
Loading...

Minden, ami Badacsony

A hegy lábánál, Badacsony turisztikai központjában kikerülhetetlen a Hableány felújított, faltól falig üvegablakos modern épülete. Az 1800-as évek végétől vendéglátóhely és találkozó pont volt, az 1883-ban nyitott szálló 1963-ban nyerte el maihoz hasonló alakját.

Az ikonikus épület 2019-ben megújulva nyitott újra a Laposa Birtok központjaként. Lépj be a többfunkciós térbe, ahol bisztró, borbár, borbolt, a környék legmodernebb borászata, sőt, egy hely- és családtörténeti kiállítás is helyet kapott. Igazi borvidéki találkozópont ez, közös kóstolók, rendezvények helyszíne. A Laposa Birtok borainak és a helyi alapanyagokra építő, modern balatoni bisztró konyha fogásainak kóstolása közben a pince életébe is beleshetsz.

Régi és új, tradíció és modernség, testközelből, egy helyen. Még többre vagy kíváncsi? Jelentkezz be üzemlátogatásunkra!


A HABLEÁNY LEGENDÁJA

A legenda szerint, amikor Badacsony még tűzhányó volt,
a hegy ura beleszeretett egy sellőbe. Ahogy meglátta
a lányt a bérc oldaláról, gondolkodás nélkül
a tóba vetette magát, és a csobbanás kioltotta a vulkánt.
A szerelmesek azóta is a tóból figyelik a Badacsony-hegyet,
melynek lábánál a Hableány épülete őrzi történetüket.

A Hableány története

  • 1883
    július 14.
    Megnyílik a Hableány Szállóház
  • 1887
    augusztus
    Jókai Mór a Hableányban száll meg
  • 1909
    szeptember 21.
    Posta nyílik a Hableányban
  • 1925
    Bevezetik a villanyt a Hableányba
  • 1934
    július
    Sportnap és Legszebb Hableány szépségverseny
  • 1942
    Barabás Antal, Laposa Eleonóra édesapja szatócsboltot nyit a Hableánnyal szemben
  • 1965-77
    Peng Mária, Laposa Eleonóra édesanyja a Hableány csemegeboltjában
  • 1978
    október 21.
    A badacsonyi születésű Barabás Eleonóra és a budapesti kádár családból származó dr. Laposa József házasságot köt a Hableányban
  • 2014
    A Laposa család megvásárolja a Hableányt
  • 2015
    április 23.
    Megnyílik a KisHableány Bisztró a Hableány teraszán
  • 2018
    Elkezdődik a Hableány felújítása
  • 2019
    tavasza
    Megnyílik az új funkciókkal ellátott Hableány Badacsony szívében

Bisztró - Borbár

A különleges környezetben a borok mellé modern bisztrókonyhát álmodtunk, amivel új műfajt szeretnénk teremteni: a modern balatoni bisztrót. Helyi alapanyagok, szezonalitás, frissesség – ezen jelszavak mentén készítjük el a borokhoz komponált fogásainkat!

Étlap

LevesHús, HalKis tányér, köret, saláta TésztaGyerek menüDesszertPizza
  • Májgaluska leves
    2 950 Ft
  • Vadragu leves
    3 590 Ft
  • Halászlé ponttyal, tésztával
    4 950 Ft
  • Tapolcai lazacpisztráng
    5 950 Ft
  • Fasírt pecsenyelével
    2 650 Ft
  • Mangalicatarja pörköltszafttal
    7 950 Ft
  • Vajban sült fél tanyasi csirke
    6 950 Ft
  • Borjú Bécsi
    5 950 Ft
  • Dél-amerikai Angus bélszín
    16 950 Ft
  • Japán wagyu rib-eye A5+
    49 550 Ft
  • Kovászos kenyér
    1 450 Ft
  • Sárgaborsófőzelék sült paprikával
    3 950 Ft
  • Spätzle tokaszalonnával
    2 950 Ft
  • Sült burgonya
    2 650 Ft
  • Édeskömény saláta naranccsal és olívával
    3 550 Ft
  • Ragacsos répa hollandi mártással
    3 250 Ft
  • Cékla fetával és málnával
    3 650 Ft
  • Uborka tejföllel
    1 950 Ft
  • Harcsapaprikás
    8 450 Ft
  • házi túrós csusza, tokaszalonna, kapor

  • Made in Italy D.O.P
    5 950 Ft
  • Gentile paccheri, san marzano, buffala

  • Húsleves tésztával
    1 450 Ft
  • Csirke nuggets hasábburgonyával
    2 950 Ft
  • Paradicsomos spagetti parmezánnal
    2 750 Ft
  • Aranygaluska
    6 450 Ft
  • vanília sodó • 2 főre

  • Tiramisu
    3 950 Ft
  • A lekváros palacsinta
    3 450 Ft
  • Marinara
    3 850 Ft
  • San Marzano paradicsom • bazsalikom • rukkola

  • Margherita
    3 950 Ft
  • San Marzano • fior di latte • bazsalikom

  • Salami
    4 550 Ft
  • San Marzano • fior di latte • csípős szalámi

  • Zucchine con Cotto
    4 750 Ft
  • Cukkini • főtt sonka • parmezán

  • Gorgonzola con Pere
    4 850 Ft
  • Guanciale • körte • gorgonzola

  • Prosciutto Crudo
    4 950 Ft
  • San Marzano • Fior di latte • érlelt sonka

Vegetáriánus
Laktózmentes
Gluténmentes

SZÉP-kártyát is elfogadunk! Áraink forintban értendők és az áfát tartalmazzák. A számla végösszegéhez 12,5% szervízdíjat számolunk fel!


Borbolt

A Laposa borok teljes kínálatát és kedvezményes borválogatásainkat megtalálod, és pinceáron vásárolhatsz, kollégáink szívesen segítenek a számodra tökéletes palackok megtalálásában. Az árakról és aktuális kínálatunkról tájékozódj a webshopunkról!

Nyitva Tartás:

Péntek - Szombat: 12:00 - 22:00

Vasárnap - Hétfő: 12:00 - 21:00

Kedd - Csütörtök: ZÁRVA



Borászat - Üzemlátogatás

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ikonikus épületet sikerült úgy átalakítani, hogy modern birtokközpont és technológiai üzem kapjon helyet benne. A tervezést körültekintő elemzés, sok-sok tapasztalat, itthoni és külföldi szüret előzte meg, mindez a legmodernebb eszközök beszerzésével folytatódott. Így jött létre a régió kiemelkedő borászati központja, melyben egy pezsgőkészítő üzem is helyet kapott, így már pezsgővel is koccinthatunk! A 2019-es szüret már ide futott be, a vendégtérből közvetlenül rálátni a hatalmas tartályokra, így azonnal kicsit közelebb kerülünk a borkészítéshez.

Várjuk az érdeklődő csoportokat, egyéni látogatókat, szakmabelieket, vagy azokat, akik csak belesnének a kulisszák mögé egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatás keretében.
A vezetett üzemlátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges a +36 20 316 01 63 telefonszámon, mely 16:00 és 17:00 órától indul vasárnap, hétfő és pénteki napokon. Ára 5500 Ft/fő, mely tartalmazza a pincetúrát és a 3 tételes borkóstolót.


CÍM
8261 Badacsonytomaj, Park utca 26.
GPS koordináták: É 46.790514° x K 17.506268°
Útvonaltervezés

NYITVATARTÁS

Péntek - Szombat: 12:00 - 22:00 // A konyha 21:30-ig üzemel

Vasárnap - Hétfő: 12:00 - 21:00 // A konyha 20:30-ig üzemel

Kedd - Csütörtök: ZÁRVA

KAPCSOLAT
bisztro@hableanybadacsony.hu
+36 20 316 01 63